verstand van zaken én mensen

Blogs

Bedrijfsovernames en Due Diligence

De economie trekt weer aan, dus ondernemers kijken weer vooruit. Ze zien nieuwe kansen en mogelijkheden en zijn weer op overnamepad.

Lees meer…

Generatiewisseling bij familiebedrijven

De overdracht van een familiebedrijf aan de volgende generatie is geen sinecure. Het is een proces dat een gedegen voorbereiding vraagt.

Lees meer…

Had Cruijff gelijk?


Veruit de meerderheid van de middelgrote en grotere organisaties heeft tegenwoordig een mission statement. Jammer genoeg zijn het meestal taalkundige statements.

Lees meer…

Innoveren ís ondernemen!

De activiteiten van een ondernemer zijn doorgaans gericht op de continuïteit van de onderneming. Steeds vaker wordt gezegd dat innovatief vermogen daarin bepalend is.

Lees meer…

Niets is meer wat het lijkt.

De economische realiteit vraagt van het MKB nieuwe businessmodellen en een strategische heroriëntatie. Dat vraagt om antwoorden op vragen als: waar kán ik innoveren.

Lees meer…

Slim groeien, hoe doe je dat?

In tijden van economische groei ziet de toekomst er veelbelovend uit. We zijn al bijna weer vergeten hoe rigoureus er een paar jaar geleden moest worden ingegrepen om de onderneming te laten overleven.

Lees meer…

Strategisch denken of koffiedik kijken

Iedere organisatie heeft een strategie. In het ene geval is de strategie een praktische uitwerking van een plan, in het andere geval bestaat deze alleen in het brein van de ondernemer en handelt hij ernaar.

Lees meer…

Trends in nieuwe businessmodellen

Ondanks de optimistische geluiden over een economisch herstel, leeft bij veel ondernemers de overtuiging dat het nog wel even duurt voordat de economie weer in topconditie is.

Lees meer…

Veranderen doe je zo!


De wereld om ons heen verandert in hoog tempo. Globalisering, robotisering, digitalisering en technologische ontwikkeling zorgen ervoor dat kennis snel veroudert, dat behoeften van klanten veranderen, dat de concurrentie toeneemt en dat de levensduur van producten en diensten korter wordt. 

Lees meer…